Se alla

Liberalerna vill stoppa svarta lådorna i Hällevik

Tisdag 15 juni 2021

Liberalerna vill inte bara stoppa de svarta lådorna i Hällevik utan också varje form av bostadsbyggande på den aktuella ytan. Sölvesborg är känt för sin fina natur, sina pittoreska fiskelägen, sina långa badstränder och ett aktivt föreningsliv. Liberalerna vill att Sölvesborg även i framtiden skall präglas av en positiv livs- och boendemiljö för alla invånarna.

Det finns flera aktuella bostadsprojekt i Sölvesborg, Vi tänker då främst på det SOLIX initierade hamnbostadsprojektet samt Ljungaviken. Det finns också flera enstaka tomter i flera områden, exempelvis i Norje. Liberalerna anser att det är bättre att leta möjlig tomtmark runt om i kommunen i närhet till de samhällen som finns. De flesta har närhet till natur, bad och båtliv.

Vi anser också att det måste finnas stora grönområden, parker, lekplatser och aktivitetsytor för olika åldrar.

Hällevik är ett mycket bra exempel på ett samhälle med charm och möjlighet till en rad aktiviteter.

Vi liberaler anser att Hällevik måste ha kvar sin nuvarande karaktär med bl.a. sin fina fritidshamn.

En av Sölvesborgs finaste aktiviteter är den fantastiska Jazzfestivalen, med sin kuliss av hav och charm. Men under de senaste åren har två av festivalens spelplatser försvunnit. Om festivalens förutsättning minskar finns en uppenbar risk att den försvinner. Restaurangerbjudandena har minskat. Man vet från andra håll och branscher att ett varierat utbud leder till en ökad besöksfrekvens.

Liberalerna i Sölvesborg vill därför att den aktuella ytan använts för havsnära aktiviteter. Exempelvis kan fritidshamnen byggas ut, en park med musikscen anläggas. Lekplats för barn och boulebanor för de lite äldre. I anslutning till musikscenen kan det finnas en föreningslokal för exempelvis Jazzklubben och andra föreningar i närområdet.

Låt Hälleviks invånare tycka till!

Förslagen kan vara många. Vi liberaler anser att de som bor i området skall ha möjlighet att lämna förslag på hur de vill att deras samhälle skall utvecklas. Det gäller naturligtvis också för företagare och föreningsliv i Hällevik. Vi tror på ett samhälle där medborgarna kan påverka sin närmiljö och förutsättningarna för ett bra boende för små som stora.